Ik heb een zittenblijver in de klas. Hoe zorg ik dat de resultaten van digitale opgaven worden gewist?

De resultaten op digitale oefeningen in het leermateriaal worden op leerlingniveau opgeslagen. Blijft een leerling zitten, dan heeft dit tot gevolg dat bij aanvang van het schooljaar de antwoorden van vorig jaar nog steeds in het digitale leermateriaal te zien zijn. Dat is uiteraard geen wenselijke situatie. Verschillende uitgevers gaan hier verschillend mee om:

Malmberg

Een docent kan zelf de resultaten van vorig jaar van een zittenblijver wissen. Op de website van Malmberg lees je hoe dit in zijn werk gaat.

ThiemeMeulenhoff

Resultaten kunnen per hoofdstuk gewist worden.

Video wissen gegevens doublanten

Open bestand Thieme – eDition – Resultaten wissen doublant.pdf

Noordhoff

Docenten kunnen de datum van waaraf resultaten worden getoond, aanpassen. Wordt hier de startdatum van het nieuwe schooljaar ingevuld, dan worden oudere resultaten niet meer getoond en kunnen ook leerlingen die zijn blijven zitten ‘vers’ beginnen.

De resultaten worden namelijk opgeslagen per schooljaar. De docent kan op het resultatenscherm rechtsboven in beeld de termijn waarop de resultaten getoond worden aanpassen. De leerling krijgt dan weer lege opdrachten voor zich. Dus als de docent daar de startdatum aanpast naar bijvoorbeeld 1 augustus 2021, krijgt de docent alleen de resultaten die de leerling vanaf dat moment gaat behalen. Aangezien de zittenblijver dit jaar nog geen resultaten heeft gehaald, zijn deze dan bij de start van het schooljaar weer leeg.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.