Dell 3120 opstartproblemen voorkomen door updaten

Om te voorkomen dat je Dell 3120 in een “slaapstand” komt kun je de software  updaten.
De update naar Bios 1.13.1  vind je waarschijnlijk  bij updates.

Start > Wieltje > Bijwerken en beveiliging  > Zoeken naar updates

Je kunt ook Support Assist van Dell downloaden. Dan het programma uitvoeren. De updates worden dan geïnstalleerd.
Kom je er niet uit of is je laptop in de “slaapstand” terecht gekomen, bezoek dan het servicepunt van je locatie.

Extra toelichting:
Dell Latitude 3120 opstartproblemen
Er zijn recentelijk veel meldingen binnengekomen bij de Rent Company over Dell Latitude 3120 laptops die niet meer opstarten. Dell heeft aan hen bevestigd dat deze opstartproblemen hoogstwaarschijnlijk worden veroorzaakt door een recente BIOS update, uitgebracht in September. Momenteel is de Rent Company  in samenwerking met Dell de situatie aan het monitoren door verder onderzoek te doen naar de oorzaak en de impact op het gebruik in de klas.
BIOS updaten via Support Assist
Om te voorkomen dat er Latitude 3120 laptop  uitvalt, adviseren zij  om de BIOS te updaten naar de laatste versie (1.13.1). Dit kan door jullie zelf gedaan worden via de Dell Support Assist applicatie. Mocht de betreffende laptop niet uitgerust zijn met dit programma dan deze via onderstaande link gedownload worden. Mochten  er problemen zijn met het updaten van de Bios dan kan de leerling langs komen op Servicepunt van je locatie.
Start de laptop niet meer op?
Wanneer een Latitude 3120 laptop niet meer opstart dan moet de laptop naar de Rent Company  worden opgestuurd. Zij kunnen de laptop uit de zgn softlock halen en de laatste BIOS installeren. Je kunt met de laptop naar het Servicepunt van je locatie gaan. Zij sturen de laptop dan naar de Rent Company.