Thuis werken / Microsoft Teams FAQ voor Leerlingen

Hieronder staan antwoorden op de meest, aan ons, gestelde vragen m.b.t. thuis werken en Microsoft Teams voor leerlingen:

Algemeen Leerlingen

Hoe kan ik zien of er updates klaarstaan voor mijn laptop?

Het is belangrijk dat je laptop up-to-date blijft. Dat betekent dat je van tijd tot tijd updates moet uitvoeren. Doe je dat niet, dan kan het zijn dat je laptop minder goed gaat werken.

Je kunt zelf opzoeken of er misschien updates klaarstaan die je moet installeren. Zie hieronder:

Windows updaten

Office updaten

Teams updaten

Minecraft

Ik wil mijn wachtwoord wijzigen. Hoe moet dat?

Je kunt in één keer je wachtwoord voor verschillende toepassingen die we op school gebruiken, wijzigen.

Lees deze instructies voordat je het wachtwoord aanpast.

Kies bij (Leerlingen)

Deze link: https://pw.stichtingcarmelcollege.nl/sspr

Kan ik iemand bellen als ik hulp nodig heb?

Je kunt het volgende nummer bellen: 0412-224103. Je krijgt dan een medewerker van het Hooghuis aan de lijn.

Wanneer moet ik mijn wachtwoord wijzigen?

Het is verstandig om een wachtwoord periodiek te wijzigen. Dit verkleint de kans dat je wachtwoord langdurig bij derde in bezit is in het geval van een hack.
Tevens kan het voorkomen dat je slachtoffer wordt van malware of phising. Heb je hier twijfels over? Verander dan altijd je wachtwoord.

Microsoft Teams Leerlingen

Hoe kan ik de achtergrond vaag maken tijdens video bellen?

Microsoft heeft hiervoor een functie ingebouwd, hier staat de uitleg hoe je het aanzet.

Hoe kan ik meldingen van een team uitzetten.

Ga naar het betreffende team in Teams.

Klik in de rechter bovenhoek op de drie puntjes en daarna op Kanaalmeldingen.

Kies in het eerste en tweede dropdown menu de optie “Uit”.

Mijn video staat 90 graden gedraaid bij mensen waarmee ik een videoverbinding heb.

Dit is een bug in Microsoft edge, gebruik een andere browser of download de Teams app.

Moet ik de Teams app gebruiken of teams via de web browser?

Wij adviseren de Teams applicatie deze werkt beter dan teams via de webbrowser. Hierin zit meer functionaliteit dan de website.

Waar kan ik de Microsoft Teams app downloaden?
Zijn er handleidingen beschikbaar?

Carmel-ICT heeft al een aantal handleidingen gemaakt: https://stichtingcarmelcollege.sharepoint.com/sites/SCC_Instructies
Deze instructies zijn op dit moment al wel een heel eind, maar nog niet volledig.

The Rentcompany

Mijn laptop is stuk wat nu?

We proberen fysiek contact zoveel mogelijk te beperken. Alleen voor apparaten die fysiek stuk zijn is het servicepunt op het mondriaan open. Hiervoor moeten leerlingen en medewerkers een afspraak maken via het telefoonnummer 0412-224222. Voor software problemen kunnen leerlingen en medewerkers alleen bellen, niet langs komen.