Handleiding laptop versleutelen met Bitlocker

Wat is BitLocker en hoe werkt het?

BitLocker beveiligt de gegevens op de harddisk van een laptop door deze te versleutelen. Tijdens het opstarten van de laptop zorgt BitLocker automatisch voor het versleutelen en ontsleutelen van de gegevens op de harddisk. Wanneer de BitLocker-sleutel niet automatisch wordt gevonden, wordt aan de gebruiker gevraagd om de 48-cijferige herstelsleutel in te voeren; de zogeheten BitLocker Recovery Mode. Het is dus belangrijk die goed te bewaren. In het volgende stappenplan wordt je door het hele Bitlock-proces heen geleid.

Handleidingbitlocker 21-11-22 downloaden